Hoornplantsoen 64
2652 BM Berkel en Rodenrijs
T. 010-5225426
M. 06-40597816
E. info@resultaatgericht-coachen.nl

dinsdag, 14 december 2010

 

Beste heer/mevrouw

Trots kan ik melden dat de nieuwe website www.resultaatgericht-coachen live is.
Vanaf 1 januari 2011 ben ik u volledig als trainer/coach en consultant van dienst. En heb ik de keuze durven maken om als zelfstandig ondernemer verder te gaan.

Mijn passie is het begeleiden van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en het overwinnen van hun belemmeringen.
Mijn missie is om als vuurtoren een baken voor anderen te zijn om hun eigen weg te vinden.

We hebben de keuze

Met mijn coaching en trainingen ga ik u bewust maken van het feit dat u te allen tijde een keuze heeft in uw professionele en persoonlijke leven.

 • Wanneer u aannames doet, ga ik u er bewust van maken dat u de keuze kan maken om deze te gaan toetsen op juistheid.
 • Wanneer u géén keuze heeft, ga ik u er op wijzen dat u te allen tijde creatief met keuzes kunt omgaan.
 • Wanneer u de schuld bij een ander neerlegt, ga ik u vragen om zelf kritisch te zijn.
 • Wanneer u smoesjes heeft, ga ik u verleiden om eerlijk naar uzelf te zijn.

Waar leidt dit naar toe? Naar de vraag wie er verantwoordelijk is. Of dat er pijn te vermijden valt. Terwijl u ook plezier en succes kan hebben.

Wanneer u mensen ontmoet hoe gaat u om met contact leggen?
Hoopt u niet te verliezen?
of
Vertrouwt u op succes?
Om een goede band met iemand op te bouwen zult u oprecht persoonlijk geïnteresseerd moeten zijn. Ik kan u verzekeren: er gaat veel veranderen in uw contacten wanneer u zich daarvan bewust bent en naar gaat handelen.

Hoe bewust bent u van uw houding en gedrag, uw attitude? Uw mindset bepaalt welke beslissingen u neemt, tot welke acties u komt en wat het resultaat daarvan is.

Attitude ---> Beslissingen ---> Acties ---> Resultaat

De keuze is aan u.
Wanneer u over twee jaar terug denkt aan het moment waarop u deze nieuwsbrief gelezen hebt dan zult u zich beseffen dat u toen gestart bent met het meer oppakken van uw verantwoordelijkheid.

Hoe OK ben ik en hoe OK ben jij?

Hoe staat u in het leven?
Hoe wij in het “Hier en Nu” de wereld ervaren komt voort uit boodschappen en ervaringen van vroeger die wij als kind hebben omgezet in overtuigingen over onszelf en de ander (jij).
Ben ik OK? Ben jij OK? Door welke venster kijk jij?

 1. Ik ben OK, jij bent OK + +
  Jij en ik zijn de moeite waard. Als we een conflict hebben wil ik het oplossen, maar mijn inzet voor het resultaat gaat niet ten koste van mijzelf of jou
 2. Ik ben niet-OK, jij bent OK - +
  Mijn leven is minder waard want jij bent beter en kunt meer dan ik. Ik ben niet zo belangrijk als jij. Als we een conflict hebben geef ik toe. Wat jij van mij vindt is belangrijker dan het resultaat. Ik ben niet gelukkig, ik zorg slecht voor mezelf en voel me vaak slachtoffer van situatie
 3. 3. Ik ben OK, jij bent niet-OK + -
  Ik ben belangrijker dan jij. Als wij een conflict hebben zal ik mijn oplossing doordrukken want het resultaat is belangrijker, ook al gaat dat ten koste van jou. Ik weet wat goed voor jou is en jij niet
 4. Ik ben niet-OK, jij bent niet-OK - -
  Het leven is niet de moeite waard en daar kunnen wij niets aan veranderen. We hoeven ons niet in te spannen om een probleem op te lossen; het is toch hopeloos. We kunnen beter alles uit de weg gaan

We hebben een favoriet venster waardoor wij naar onszelf en de wereld kijken. Daar hebben we ooit voor gekozen en het is onze overtuiging geworden.
We zoeken steeds bevestiging van deze overtuiging.
Maar we zijn in staat om afhankelijk van de situatie te kiezen hoe we erin staan en hoe onze houding en gedrag is naar onszelf naar de anderen: Ben ik in deze situatie OK/niet OK; Ben jij in deze situatie OK/niet OK ?

In mijn coaching en trainingen zult u zich bewust worden van het feit dat u altijd een keuze heeft door welk venster u kijkt en welke houding en gedrag u ten opzichte van uzelf en de ander inzet:

 1. een volwassen keuze in het “hier-en-nu”
 2. een keuze waarin u zich laat leiden op basis van het “daar-en-dan” uit vroegere ervaringen.

Veranderen van uw basale houding en gedrag is het doorbreken van uw eigen patronen. Het is een zeer bewuste keuze om te werken aan uw persoonlijke ontwikkeling.
Ik begeleid u graag op deze weg.

Contact maken met uw angst en boosheid

In hoeverre maakt u contact met uw angst? Luistert u naar wat uw angst u te vertellen heeft?
Hoe gaat u er mee om? Gaat u keihard de confrontatie aan met uw angst of boosheid waardoor u niet meer voelt? Of begint u met voelen van uw angst en boosheid en luistert u ernaar door er contact mee te maken en te ervaren hoe dat is en wat het u gaat opleveren?
Wanneer u in contact komt met uw angst en boosheid gaat u merken dat u meer gaat voelen en rustiger wordt. In alle situaties waarin u ik angst en boosheid ervaart. Of het nu om sporten, werken, ondernemen of uw relaties gaat.
Ga meer voelen in situaties en minder denken. Ga meer op uw creativiteit vertrouwen. Word vrolijker, losser en gemakkelijker voor uzelf en uw omgeving. Het geeft iedereen en vooral uzelf meer ruimte. Stop met uzelf te laten leiden door uw angst die u tot nu toe verlamd heeft en uit contact gehouden heeft met uzelf.

Wees verantwoordelijk voor jezelf. Zorg goed voor jezelf: Kom tot actie en geniet daarvan.

Met vriendelijke groet,

Arnoud Moraal