Hoornplantsoen 64
2652 BM Berkel en Rodenrijs
T. 010-5225426
M. 06-40597816
E. info@resultaatgericht-coachen.nl

vrijdag, 24 juni 2011

 

Beste heer/mevrouw

Met GOED GEVOEL je missie invulling geven

Hoe gaat het met je?
Als we deze vraag krijgen zeggen we vrijwel altijd meteen goed!
Hoe goed gaat het eigenlijk? En hoe eerlijk zijn we naar onszelf? Ik naar mijzelf?

We leven ons leven. In een hectische drukke maatschappij. Maar wie bepaalt nou eigenlijk hoe druk je het hebt? Je baas, je partner, je vereniging of jijzelf? Het gaat goed zolang jij zelf vindt dat het goed gaat. Waarom zeg ik dat zul je denken? Nou, omdat de sociale druk van onze omgeving groot is. Wanneer ben je succesvol? Als je veel geld verdient en in een groot huis woont? En wanneer je aan dit beeld voldoet, hoe gelukkig ben je dan eigenlijk op een schaal van 1-10?

Ik zat de laatste tijd niet goed in mijn vel. En toch duurde het lang voordat ik er erg in had.
Ik was mijzelf kwijt geraakt. Ik zat te veel in mijn hoofd en voelde weinig meer.

Daar werd ik op gewezen door mijn vrouw die me vertelde dat ik wel erg veel in gedachten zat en door mijn coach die mij vroeg wat ik voelde. Ik voelde eigenlijk niet meer echt! Ik was mijn missie uit het oog verloren.
Ik was weer in een bekend patroon terecht gekomen van mijzelf klein maken, hard werken, het anderen naar hun zin maken. Zodat ik gezien zou worden. En werd ik gezien? Door mijzelf? Nou nee, niet dus! Zie je wel het is altijd hetzelfde.
Wanneer ik mijzelf wil veranderen zal ik dingen anders moeten doen en patronen gaan doorbreken. Deze bewustwording is een verdrietige maar mooie constatering. Want ik ben degene die er wat aan kan doen! En wel nu, op dit moment.
Het is de dag van de start voor de keuze voor mijzelf. Ik heb besloten weer in contact te komen met datgene waar mijn energie van stroomt en ik me waanzinnig GOED bij voel. Op zoek naar mijn bezinning.
Verantwoordelijkheid nemen voor mijzelf dus. Want ik heb altijd keuze.

Waar word je nu echt warm van, zodat je het voelt tintelen? In je buik of hartstreek?
Het gevoel dat je krijgt als je aan hele fijne herinneringen denkt, wanneer je je voorstelt waar je dan was, met wie je daar was en hoe het eruit ziet, wat je ruikt en hoort en hoe het voelt. Houd dit gevoel maar erg goed vast. Het is jouw goede gevoel en dit kun je altijd oproepen.

Wat voel je eigenlijk bij waar je nu staat in je leven? Nee niet gaan denken! Ik vroeg wat je voelt.

  1. Wanneer je jouw goede gevoel voelt dan zit je op het goede pad.
  2. Wanneer je je slecht voelt dan zit je op het verkeerde pad. Je kan ervoor kiezen je wel BETER en GOED te voelen, zodat je weer op het juiste pad loopt.
  3. Wanneer je niets voelt dan ben je voor het moment het contact met je gevoel kwijt. En daar kun je gelukkig weer mee in contact komen

Zolang je merkt dat je aan het denken gaat over het voelen dan heb je geen contact met je gevoel. Hoe vol is jouw hoofd met gedachten en woorden? Wat je nog allemaal moet doen en wat er beter kan? Zolang jouw hoofd vol zit is er weinig ruimte voor je gevoel.
Je kunt (weer) gaan voelen wanneer je je hoofd leeg maakt. Dat doe je door je te concentreren op je lijf: je buik, je rug, je hartstreek, je benen, armen, schouders, je voeten. Je weet zelf wel waar je het voelt. Het is zoals het is. Vertrouw erop dat je voelt. Misschien niet de eerste 10 seconden? Ervaar het gevoel. Laat het toe en maak er contact mee. Juist dat gevoel!
Wanneer je stemmen en gedachten hoort in je hoofd ben je nog niet aan het voelen. Laat deze los door te zeggen: LAAT me met rust! Ik ga voelen!

We weten allemaal wat het is om te voelen. Als klein kind hebben we ervaren wat het is om je goed en minder goed te voelen!
Ga maar eens terug naar een situatie uit je jeugd, waarvan je weet dat je je GOED hebt gevoeld! Zie maar voor je waar je bent, hoe het eruit ziet, met wie je er bent, wat je hoort, wat je ruikt en wat je voelt. Stap er maar in en ervaar het maar. Juist dat, dat is je goed voelen!

Wanneer je teruggaat naar het hier-en-nu en ik vraag je hoe je je nu voelt? Hoe voel je je nu? Wat voel je?

  1. Als je je goed voelt dan kun je het goede gevoel versterken. Bepaal de beweging van het gevoel en volg dit met je hand. Ga nu dit gevoel sterker maken door het in dezelfde richting steeds sneller en sneller met je hand mee te bewegen. Ga hiermee door totdat het niet beter kan.
  2. In het geval dat je je slecht voelt, bijvoorbeeld je hebt een angstgevoel, dan ga je juist naar het negatieve gevoel toe door er contact mee te maken. Wat heeft dit gevoel mij te vertellen? Laat het gevoel in alle hevigheid toe en merk dat het daarna minder wordt. Juist door er van uit contact te gaan, komt het even later in alle hevigheid weer terug. Ik vertel je dat het beter is om er wel contact mee te maken. Wanneer het slechte gevoel niet weggaat dan ga je het negatieve gevoel weghalen als volgt: Stel vast hoe het slechte gevoel door je lichaam loopt. Vind eerst het punt waar het negatieve gevoel begint, en voel waar het vervolgens heen gaat. Blijf het gevoel volgen totdat het of jouw lichaam verlaat of het beginpunt weer bereikt. Plaats het buiten je lichaam, draai het om en plaats het omgedraaide patroon van jouw gevoel weer met kracht je lichaam in. Ga dit omgedraaide patroon van jouw gevoel zo snel mogelijk door je lichaam heen bewegen net zo lang tot je slechte gevoel verdwenen is.
  3. Wanneer je niets voelt, zorg dan dat je je goed voelt. Je weet nu hoe het moet. Ga terug naar een hele fijne ervaring, stel jezelf voor waar je dan bent, met wie je daar bent en hoe het eruit ziet, wat je ruikt en hoort en hoe het voelt. Voel het GOEDE gevoel en versterk het, zoals aangegeven onder 1. Je voelt je GOED!

Hoe zit het ook alweer met je dromen? Met jouw missie? Stel jezelf je eigen toekomst voor over 30 jaar? Stel je jouw DROOM voor, zonder beperkingen, en ervaar hoe het is over 30 jaar. Waar je dan bent, waar je woont en hoe je woont, met je partner en je (eventuele) kinderen in blakende gezondheid. Stel je voor wat voor werk je doet en met wie en wat je dan ziet, hoort en ervaart. Want dat ben jij over 30 jaar. Wat voel je dan? Neem deze ervaringen en het bijbehorende gevoel maar mee.

Herhaal dit over 20, 10, 5, 1 jaar en over 1 maand, 1 week, morgen.
En dan nu, wat ga je doen vanaf vandaag om je DROOM waar te maken over 30 jaar? Zoals je net reeds ervaren hebt!

Wat je omgeving ook vindt, jijzelf bepaalt wat jouw DROOM is en bent er zelf voor verantwoordelijk om daar invulling aan te geven. Vandaag over 10 jaar denk je terug aan dit moment en weet je dat toen de start was van de invulling van jouw DROOM. Droom jouw DROMEN en voel je BETER dan GOED! Daar ligt jouw persoonlijk succes.
Bepaal je eigen DROOM en MISSIE. Maak er contact mee zodat je doelstellingen in lijn komen met jouw missie. Zo ervaar je wat er echt belangrijk in jouw persoonlijke en professionele leven is. Je gaat merken dat presentatie, communicatie en samenwerking voor jouw en jouw omgeving gaat werken, dat jouw persoonlijke succes en bijbehorende doelen maakbaar zijn, gehaald worden en dat je missie voltooid en je droom werkelijkheid wordt.

Wanneer jij ook je DROOM wilt verwezenlijken kies dan voor coaching en trainingen met NLP bij Moraal Resultaatgericht Coachen.